Algemeen

"Zo lang mogelijk zelfstandig dagelijkse handelingen doen, die voor u belangrijk zijn."

- Ergotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

08:00 - 16.30

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

Zo lang mogelijk zelfstandig dagelijkse handelingen doen die voor u belangrijk zijn.

Ergotherapie is gericht op het weer mogelijk maken van normale dagelijkse handelingen die niet meer kunnen worden uitgevoerd als gevolg van een aandoening, beperking of ziekte. De therapie richt zich niet op de aandoening, beperking of ziekte zelf maar op de praktische gevolgen ervan.
Doel van de ergotherapie is het terugkrijgen van die zelfstandigheid, zodat er weer sprake is van eigen regie over uw leven. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld wassen en aankleden, zelfstandig kunnen verplaatsen, het uitvoeren van bepaalde huishoudelijke taken; het bereiden en eten van maaltijden of (het verdelen van) energie bij vermoeidheidsklachten en/of (chronische) pijnklachten.

Een ergotherapeut kijkt mee met de activiteiten die problemen geven en geeft advies. 
* Sommige handelingen doet u omdat u zich dat ooit zo aangeleerd heeft. Wellicht zijn er kleine dingen te veranderen die toch hetzelfde resultaat opleveren. 
U heeft iets meegemaakt waardoor u bepaalde dingen niet meer kunt, maar u bent misschien wel in staat om nieuwe dingen aan te leren. |
Het lukt niet meer om bepaalde activiteiten uit te voeren. Er zijn gelukkig hulpmiddelen die u helpen een stuk(je) zelfstandigheid terug te krijgen. 
* Daarnaast kan een ergotherapeut u ook helpen met rolstoelen, scootmobielen en driewielfietsen. Bij het aanvragen hiervan via bijvoorbeeld de Gemeente, maar ook of deze juist zijn ingesteld, hoe te bedienen en waar nodig het oefenen en trainen

Wanneer uw partner, ouder(s), kind of goede kennis zorg nodig heeft en u de rol van mantelzorger op zich neemt, kan het soms fijn zijn om hierin ondersteund te worden. Onze ergotherapeut kan ook hierbij adviseren en u begeleiden bij uw zorgtaken.

Ergotherapie wordt voor 10 uur per jaar vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. Het is niet nodig aanvullend verzekerd te zijn. De kosten eerst verrekend met uw eigen risico. Als u aanvullend verzekerd bent, dan krijgt u waarschijnlijk meer uren vergoed. Uw zorgverzekeraar kan u hier meer over vertellen. 

De ergotherapeut stemt met u af waar behandeling het beste kan plaatsvinden. Dit kan zijn op de praktijk, bij u aan huis of bijvoorbeeld op uw werkplek. 
Denkt u dat een ergotherapeut u kan helpen uw zelfstandigheid (deels) terug te krijgen? Neem dan contact met ons op! 

Folder Ergotherapie

"Zo lang mogelijk zelfstandig dagelijkse handelingen doen, die voor u belangrijk zijn."

- Ergotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

08:00 - 16.30

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

Scroll naar top