Betere diagnose met een echo

"Zo lang mogelijk zelfstandig dagelijkse handelingen doen, die voor u belangrijk zijn."

- Ergotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

08:00 - 16.30

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]


“Pijnklachten aan het houdings- en bewegingsapparaat zijn af en toe moeilijk te duiden. Ook voor ons. Daarom maken we bij twijfel gebruik van een echo om te bepalen wat er precies aan de hand is. Zo stellen we de juiste diagnose en kunnen we voor onze patiënten een behandelplan op maat maken. Ze zijn hierdoor sneller van hun klachten af.”

Fysiotherapeut Loek van den Berg van Kinderfysiotherapie Heerde mag zich tegenwoordig ook echografist noemen. “Mensen kennen echografie of echoscopie vooral van het maken van zwangerschapsecho’s om de ontwikkeling en gezondheid van een ongeboren kind in de gaten te houden. Je kunt echter veel meer met een echo. Zoals het in beeld brengen van organen of wat wij in onze praktijk doen, het bekijken van afwijkingen aan spieren, pezen en slijmbeurzen. Met behulp van een echo kunnen we haarfijn bepalen of een
spier bijvoorbeeld verrekt is of gescheurd. Voor de behandeling maakt dat een groot verschil. Hetzelfde geldt voor een verrekking of scheuring van een gewrichtskapsel of een gewrichtsband, een gescheurde of verkalkte pees en een ontstoken slijmbeurs, om nog wat dingen te noemen. Als je weet wat de pijn veroorzaakt, kun je de behandeling daarop aanpassen waardoor deze effectiever wordt en de klacht sneller verholpen is.”

Een echo-onderzoek duurt afhankelijk van de klachten maximaal een half uur. “Het doet geen pijn en het is niet schadelijk voor het lichaam. De patiënt kan meekijken op een scherm en na het onderzoek volgt direct de uitslag. Ook goed om te weten: Het maken van een echo is onderdeel van het fysiotherapeutisch onderzoek dat wij verrichten. Er worden geen extra kosten voor in rekening gebracht. Fysiotherapie zelf wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en is dus afhankelijk van het aanvullende pakket dat mensen bij hun zorgverzekeraar hebben afgesloten.” Klik hier voor meer informatie over echografie.

Onze praktijken zijn normaal geopend voor individuele behandelingen. We werken volgens de laatste richtlijnen van het RIVM en het Keurmerk Fysiotherapie. Iedere maandag en donderdag is er van 10.00 tot 11.00 uur een gratis online spreekuur. Samen met een ervaren fysiotherapeut neemt u uw klachten door en krijgt u gratis en vrijblijvend advies wat u het beste kunt doen.

Foto: Fysiotherapeut en echografist Loek van den Berg (Bron: Schaapskooi 4 augustus 2020)

Onze openingstijden

 • Maandag 08:00 - 16.30
 • Dinsdag 08:00 - 16.30
 • Woensdag 08:00 - 16.30
 • Donderdag 08:00 - 16.30
 • Vrijdag 08:00 - 16.30
 • Zaterdag Gesloten
 • Zondag Gesloten

Onze pluspunten

 • Multidisciplinaire aanpak
 • Ook behandeling aan huis (alleen in Gemeente Heerde)
 • Directe Toegang Ergotherapie
 • Samen kijken naar mogelijkheden!

Nieuwsbrief

Benieuwd wat er in de praktijk gebeurt en wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van ergotherapie? Regelmatig publiceert Fysio Heerde / Ergo Heerde een nieuwsbrief vol interessante weetjes.

Volg ons

"Zo lang mogelijk zelfstandig dagelijkse handelingen doen, die voor u belangrijk zijn."

- Ergotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

08:00 - 16.30

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

Scroll naar top