Cursus Sportief Afslanken

"Zo lang mogelijk zelfstandig dagelijkse handelingen doen, die voor u belangrijk zijn."

- Ergotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

08:00 - 16.30

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

Tom Calis uit Hattem startte in januari met de cursus in Heerde op aanraden van zijn vrouw. ‘Zij vertelde dat de cursus heel goed staat aangeschreven.’ De echte motivatie komt uit hemzelf: ‘Ik wilde iets voor mijzelf doen. Een cadeautje aan mijzelf geven, zeg maar. Ik ben net gepensioneerd en heb daar nu de tijd voor. Ik heb namelijk diabetes type 2 en wil nu ik nog een keuze heb, minder pillen slikken en gezonder leven. Ik hoop eigenlijk van mijn diabetes af te komen.’ Lachend: ‘En ook mijn gewicht kon wel wat minder.’

Na bijna drie maanden trouw de cursus gevolgd te hebben, is Tom tevreden over de bereikte resultaten. ‘Mijn bloedsuikerwaarden lopen terug, ik gebruik minder medicatie en ook mijn gewicht is afgenomen. Als de cursus afgelopen is, blijf ik sporten. Dat weet ik nu al. Dat ben ik verplicht aan mezelf. Je voelt je er zoveel beter bij.’

De cursus Sportief afslanken duurt drie maanden. In die periode komen de deelnemers tweemaal in de week naar Kinderfysiotherapie Heerde. Op maandag is er een vast moment van 16.30 tot 17.30 uur. Er zijn dan korte presentaties over gezonde voeding en het doorbreken van eetpatronen. Daarna wordt er gesport in de FysioSport-oefenzaal onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut. Het tweede moment is naar keuze. Ook dan wordt er gesport onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Tom: ‘Ik heb die begeleiding als zeer prettig ervaren. Je krijgt uitleg over de apparaten waarop je oefent en ze letten erop dat je de oefeningen op de juiste wijze uitvoert. Zo voorkom je vervelende blessures. Daarnaast vind ik de begeleiding door een diëtiste, die ook deel uitmaakt van het begeleidingsteam, heel zinvol en stimulerend. Van haar kreeg ik veel informatie en praktische tips over voeding en diëten.’

.

Onze openingstijden

 • Maandag 08:00 - 16.30
 • Dinsdag 08:00 - 16.30
 • Woensdag 08:00 - 16.30
 • Donderdag 08:00 - 16.30
 • Vrijdag 08:00 - 16.30
 • Zaterdag Gesloten
 • Zondag Gesloten

Onze pluspunten

 • Multidisciplinaire aanpak
 • Ook behandeling aan huis (alleen in Gemeente Heerde)
 • Directe Toegang Ergotherapie
 • Samen kijken naar mogelijkheden!

Nieuwsbrief

Benieuwd wat er in de praktijk gebeurt en wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van ergotherapie? Regelmatig publiceert Fysio Heerde / Ergo Heerde een nieuwsbrief vol interessante weetjes.

Volg ons

"Zo lang mogelijk zelfstandig dagelijkse handelingen doen, die voor u belangrijk zijn."

- Ergotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

08:00 - 16.30

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

Scroll naar top