Ik voel me beter door FysioSport

"Zo lang mogelijk zelfstandig dagelijkse handelingen doen, die voor u belangrijk zijn."

- Ergotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

08:00 - 16.30

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

‘Ik sport hier al bijna vijf jaar en heb gekozen voor Kinderfysiotherapie Heerde omdat ik op een verantwoorde manier aan mijn gezondheid wil werken.’ Esther de Wilde uit Heerde, moeder van vier kinderen en werkzaam als businesscontroller bij een woningcorporatie, is vooral tevreden over de begeleiding die ze krijgt. ‘Ik sport onder begeleiding van een fysiotherapeut die weet waarover hij praat. In mijn geval is dat helemaal handig omdat ik last heb van een chronische aandoening. Gelukkig ben ik stabiel en ik sport om dat zo te houden. Ik leef gezond en wil een goede uitgangspositie hebben als ik wel klachten krijg.’

Die goede uitgangspositie verschaft ze zich in Kinderfysiotherapie Heerde door wekelijks een combinatie van lenigmakende, spierversterkende en conditieverbeterende oefeningen te doen. ‘Ik maak gebruik van moderne fitness- en cardioapparatuur maar doe ook balans- en grondoefeningen om mijn rompstabiliteit te versterken. Belangrijk is dat ik dat alles op een verantwoorde manier doe en niet over mijn grenzen heen ga.’ De persoonlijke aandacht die ze in het centrum krijgt, helpt haar daarbij. ‘Ze hebben oog voor wat goed voor mij is en wat mijn doelen zijn: stabiliteit, balans, sterke spieren en het niveau behouden dat ik heb. Ze spelen daar goed op in met adviezen en speciale oefeningen. Zo kreeg ik het advies om op de crosstrainer mijn armen niet te gebruiken. Op die manier kan ik ook mijn rompstabiliteit trainen. Zelf was ik daar nooit opgekomen.’ Het sporten is voor Esther geen straf. ‘Ik ben altijd wel aan het sporten geweest. Was eerder ook lid van De Gemzen en loop nog steeds een paar keer in de week hard. Verder doe ik aan yoga en let ik op mijn voeding.’

Hoewel het gros van de mensen die aan FysioSport doet ervoor kiest om in een groep te trainen, sport Esther individueel. ‘Ik zie de mensen wel in groepen trainen. Dat is heel gezellig en ze stimuleren elkaar. Maar ik kan nu op mijn eigen tijd trainen en ik ben gemotiveerd genoeg van mezelf. Daarbij is de sfeer hier altijd prettig. De medewerkers van het centrum zien je en maken altijd wel een praatje.’ Lachend: ‘Maar ik kom hier vooral om te trainen.’

Naast sporters als Esther heeft Kinderfysiotherapie Heerde verschillende FysioSport-groepen waaronder groepen voor 65-plussers. De deelnemers aan deze groepen werken in groepsverband maar met een individueel schema aan het onderhouden en verbeteren van hun kracht en conditie. Meer informatie over FysioSport is te vinden op www.kinderfysioheerde.nl of kijk op de Facebook- en Instagrampagina van het centrum. Bellen of mailen kan natuurlijk ook. Onder kantooruren kunt u bellen naar telefoonnummer (0578) 69 63 63 of mailen naar [email protected].

Onze openingstijden

 • Maandag 08:00 - 16.30
 • Dinsdag 08:00 - 16.30
 • Woensdag 08:00 - 16.30
 • Donderdag 08:00 - 16.30
 • Vrijdag 08:00 - 16.30
 • Zaterdag Gesloten
 • Zondag Gesloten

Onze pluspunten

 • Multidisciplinaire aanpak
 • Ook behandeling aan huis (alleen in Gemeente Heerde)
 • Directe Toegang Ergotherapie
 • Samen kijken naar mogelijkheden!

Nieuwsbrief

Benieuwd wat er in de praktijk gebeurt en wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van ergotherapie? Regelmatig publiceert Fysio Heerde / Ergo Heerde een nieuwsbrief vol interessante weetjes.

Volg ons

"Zo lang mogelijk zelfstandig dagelijkse handelingen doen, die voor u belangrijk zijn."

- Ergotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

08:00 - 16.30

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

Scroll naar top