Vallen kun je beter voorkomen

"Zo lang mogelijk zelfstandig dagelijkse handelingen doen, die voor u belangrijk zijn."

- Ergotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

08:00 - 16.30

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

CURSUS VALPREVENTIE: MELD U NU AAN!

Binnenkort start er wederom een cursus Valpreventie voor ouderen. In 4-wekelijkse trainingen worden de belangrijkste zaken rondom vallen en het voorkomen van vallen doorgenomen en geoefend. Er wordt stilgestaan bij de oorzaken van vallen en doen gerichte kracht- en balansoefeningen die thuis kunnen worden gedaan. Daarnaast wordt er een balanstest gedaan en geoefend op een hindernisbaan.

Geriatriefysiotherapeut Wilfred van der Maas en mevrouw Tellegen

Wilfred van der Maas (geriatriefysiotherapeut) werkt sinds kort bij Kinderfysiotherapie Heerde. ‘Maar ik ben al 16 jaar fysiotherapeut waarvan 12 jaar geriatriefysiotherapeut. Verder werk ik een dag in de week op het ParkinsonNet coördinatiecentrum in het Radboudumc in Nijmegen.’ Hij helpt graag ouder wordende mensen, zoals hij ze noemt. ‘Zij hebben veelal baat bij multidisciplinaire zorg. Als fysiotherapeut ben je dan samen met andere zorgverleners bezig om zijn of haar functioneren zo goed mogelijk te houden of te krijgen. Vaak gaat het om complexe zorg, om maatwerk. Dat maakt mijn werk uitdagend. Bovendien kun je veel van ze leren. Ze hebben vaak veel meegemaakt. Ik help ouder wordende mensen graag zolang mogelijk zelfstandig te blijven.’ Dat laatste komt terug in de cursus Valpreventie.
Van der Maas: ‘Een groot aantal 65-plussers valt minstens eenmaal per jaar. Vaak zijn de gevolgen ernstig. Gemiddeld overlijden er dagelijks 13 mensen door een val. Ook botbreuken en ander letsel met blijvende invaliditeit tot gevolg komen vaak voor. Vooral mensen met chronische ziekten die weinig bewegen en 65-plussers die nog nooit gevallen zijn, lopen een hoog risico. Het is van groot belang dat zij preventieve maatregelen nemen. Daarbij gaat het niet alleen om omgevingsfactoren zoals de veiligheid in en om het huis, of persoonlijke factoren zoals verminderd gezichtsvermogen, krachtverlies en medicijngebruik. Er zijn andere manieren die zorgen dat mensen zolang mogelijk stevig op de been blijven. Deze zaken komen tijdens de cursus aan bod.’

INFORMATIE VALPREVENTIE CURSUS:
Data: op dinsdagen van 14.30 tot 15.30 uur, zodra voldoende deelnemers zich hebben aangemeld.
Kosten: € 70 die bij aanvang moeten worden voldaan. Dankzij een bijdrage van de gemeente Heerde zijn de deelnamekosten in verhouding laag.
Aanmelden: mail naar [email protected] of bel: (0578) 69 63 63.

Onze openingstijden

 • Maandag 08:00 - 16.30
 • Dinsdag 08:00 - 16.30
 • Woensdag 08:00 - 16.30
 • Donderdag 08:00 - 16.30
 • Vrijdag 08:00 - 16.30
 • Zaterdag Gesloten
 • Zondag Gesloten

Onze pluspunten

 • Multidisciplinaire aanpak
 • Ook behandeling aan huis (alleen in Gemeente Heerde)
 • Directe Toegang Ergotherapie
 • Samen kijken naar mogelijkheden!

Nieuwsbrief

Benieuwd wat er in de praktijk gebeurt en wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van ergotherapie? Regelmatig publiceert Fysio Heerde / Ergo Heerde een nieuwsbrief vol interessante weetjes.

Volg ons

"Zo lang mogelijk zelfstandig dagelijkse handelingen doen, die voor u belangrijk zijn."

- Ergotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

08:00 - 16.30

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

Scroll naar top