Vergoeding Fysiotherapie 2020

"Zo lang mogelijk zelfstandig dagelijkse handelingen doen, die voor u belangrijk zijn."

- Ergotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

08:00 - 16.30

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

De vergoedingen voor fysiotherapie in 2020 zijn bekend gemaakt door alle zorgverzekeraars.
Alle informatie staat overzichtelijk vermeld op: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/fysiotherapie

Ook is er onderzoek gedaan naar waar het nog mogelijk is om verzekerd te zijn voor onbeperkt fysiovergoeding. Conclusie: het aanbod is nog verder gekrompen en inmiddels beperkt tot slechts 3 aanbieders.

Het wordt duurder en lastiger om in 2020 een zorgverzekering af te sluiten met (onbeperkte) vergoeding voor fysiotherapie. Aanvullende verzekeringen gaan in prijs omhoog, pakketten worden geschrapt en veel verzekeraars blijven vasthouden aan medische voorselecties.

Voor honderdduizenden Nederlanders speelt fysiotherapie een belangrijke rol in de gezondheid. Maar lang niet iedereen komt in aanmerking voor vergoeding vanuit de basisverzekering. Een groot deel blijft afhankelijk van de particuliere, aanvullende verzekeringen. Op die verzekeringen heeft de overheid geen invloed. Zorgverzekeraars mogen zelf bepalen wie zij verzekeren en welke premie zij er voor rekenen.

In 2020 zijn er slechts 3 zorgverzekeraars (ONVZ, PNOzorg en VvAA) die een pakket bieden met volledige dekking voor fysiotherapie. Alle 3 vallen onder hetzelfde concern en voor alle 3 geldt een medische selectie.
IZZ door VGZ valt af in 2020 en biedt volgend jaar nog maar 52 behandelingen fysiotherapie aan. Hetzelfde geldt voor De Friesland, die nog maar 36 behandelingen aanbiedt vanuit AV Optimaal.

Voor een pakket met volledige vergoeding van fysiotherapie betaal je volgend jaar gemiddeld € 752,96. Dat is ruim € 78 meer dan vorig jaar.
Pakketten met ruime dekking voor fysiotherapie (meer dan 20 behandelingen per jaar) worden geschrapt of zijn duurder geworden.

Maak een vergelijking voor onbeperkt fysiotherapie inclusief de basisverzekering en mogelijk andere dekkingen op:  https://www.zorgwijzer.nl/zorgvergelijker

Pakketten met hoge dekking worden geschrapt of zijn niet meer af te sluiten (bijvoorbeeld bij Nationale Nederlanden, De Amersfoortse Stad Holland, VGZ en UMC). Dekkingen van aanvullende verzekeringen met fysio worden verlaagd (bijvoorbeeld bij CZ, Univé en VGZ).
Aanvullende verzekeringen worden duurder (bijna alle verzekeraars)

Bron: https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2020/onbeperkt-fysiotherapie-duur-en-lastig-te-verzekeren-in-2020

Onze openingstijden

 • Maandag 08:00 - 16.30
 • Dinsdag 08:00 - 16.30
 • Woensdag 08:00 - 16.30
 • Donderdag 08:00 - 16.30
 • Vrijdag 08:00 - 16.30
 • Zaterdag Gesloten
 • Zondag Gesloten

Onze pluspunten

 • Multidisciplinaire aanpak
 • Ook behandeling aan huis (alleen in Gemeente Heerde)
 • Directe Toegang Ergotherapie
 • Samen kijken naar mogelijkheden!

Nieuwsbrief

Benieuwd wat er in de praktijk gebeurt en wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van ergotherapie? Regelmatig publiceert Fysio Heerde / Ergo Heerde een nieuwsbrief vol interessante weetjes.

Volg ons

"Zo lang mogelijk zelfstandig dagelijkse handelingen doen, die voor u belangrijk zijn."

- Ergotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

08:00 - 16.30

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

Scroll naar top