“Zorg voor deskundige begeleiders die je serieus nemen”

"Zo lang mogelijk zelfstandig dagelijkse handelingen doen, die voor u belangrijk zijn."

- Ergotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

Gesloten

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

HEERDE- Rob Verhoog zit op de bank met zijn kleinzoon als hij uit het niets een steek voelt in zijn hoofd. Zijn vrouw Ans slaat direct alarm als ze ziet dat hij maar één arm op kan tillen. In het ziekenhuis blijkt hij een hersenbloeding te hebben gehad. “Waardoor ik halfzijdig verlamd was, slechtziend en niet meer kon eten en praten.”

Foto: Rob Verhoog bereidt zich met hulp van Ludo Remerie voor op zijn ‘eerste’ buitenrit op zijn paard

Na enkele weken in het ziekenhuis verhuist Verhoog naar verpleeghuis Zandhove. En na zes weken vandaar naar revalidatiecentrum De Vogellanden. Op beide locaties is het hard werken. Hij leert weer eten en praten en zet zijn eerste stappen. Vier maanden na de hersenbloeding, op 30 januari, verlaat Verhoog De Vogellanden in een rolstoel, maar met een duidelijk doel: “Ik wil weer paardrijden.” Volgens zijn omgeving is dat onmogelijk. Omdat hij gebonden is aan een rolstoel is het echtpaar inmiddels verhuisd naar Heerde. “Ons huis in Zwolle was niet geschikt voor iemand in een rolstoel.” Thuis maakt Verhoog direct werk van zijn doel. Hij volgt trouw de revalidatiesessies in De Vogellanden, gebracht en opgehaald door zijn vrouw. “En toen brak de coronacrisis uit. Alles stopte. Ook de revalidatie in De Vogellanden. We hebben toen besloten ons eigen plan te trekken. Ik moest wat.” In navolging van de fitstraat in De Vogellanden werd een fietsronde in de omgeving uitgezet. Met oefeningen zoals traplopen bij de Schaapskooi en de fiets omhoog duwen bij het Pluizenmeertje. “Dat doen we elke dag. Weer of geen weer. Daarnaast doe ik oefeningen thuis, meerdere keren per dag. Ik word begeleid door fysiotherapeut Ludo Remerie van Kinderfysiotherapie Heerde. Hij is gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen met niet-aangeboren hersenletsel.” Enthousiast: “Tijdens ons kennismakingsgesprek heb ik hem mijn doel voorgelegd. Hij is bij mijn paard wezen kijken om te zien welke handelingen ik precies moet kunnen verrichten. Die bootsen we na in oefeningen die ik onder zijn begeleiding uitvoer.” Trots: “Ik heb afscheid genomen van mijn rolstoel en ook een wandelstok heb ik niet meer nodig.”

Voor mensen die net als hij getroffen worden door een hersenbloeding heeft hij een duidelijke boodschap: “Ga niet achterover leunen. Maak er het beste van. Je kunt meer dan je denkt. Stel doelen en zorg voor deskundige begeleiders die je serieus nemen zoals bij Kinderfysiotherapie Heerde.” Wilt u weten wat de specialisten van Kinderfysiotherapie Heerde voor u kunnen betekenen? Kijk op www.kinderfysioheerde.nl. U kunt ook bellen, tel. (0578) 69 63 63 of mailen naar [email protected]. Het centrum werkt volgens de laatste richtlijnen van het RIVM en het Keurmerk Fysiotherapie. Iedere maandag en donderdag tussen 10.00 en 11.00 uur is er een gratis online spreekuur met een ervaren fysiotherapeut. U neemt samen uw klachten door en krijgt vrijblijvend advies wat u het beste kunt doen.

(Bron: Nieuwsblad Schaapskooi 1 september 2020)

Onze openingstijden

 • Maandag 08:00 - 16.30
 • Dinsdag 08:00 - 16.30
 • Woensdag 08:00 - 16.30
 • Donderdag 08:00 - 16.30
 • Vrijdag 08:00 - 16.30
 • Zaterdag Gesloten
 • Zondag Gesloten

Onze pluspunten

 • Multidisciplinaire aanpak
 • Ook behandeling aan huis (alleen in Gemeente Heerde)
 • Directe Toegang Ergotherapie
 • Samen kijken naar mogelijkheden!

Nieuwsbrief

Benieuwd wat er in de praktijk gebeurt en wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van ergotherapie? Regelmatig publiceert Fysio Heerde / Ergo Heerde een nieuwsbrief vol interessante weetjes.

Volg ons

"Zo lang mogelijk zelfstandig dagelijkse handelingen doen, die voor u belangrijk zijn."

- Ergotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

Gesloten

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

Scroll naar top