Goed ademhalen kan helpen bij lichamelijke klachten

"Zo lang mogelijk zelfstandig dagelijkse handelingen doen, die voor u belangrijk zijn."

- Ergotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

Gesloten

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

Heeft u al lang lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, nek- en schouderpijn, buikpijn, lage rugpijn, hoofdpijn, duizeligheid en benauwdheid? Of heeft u continu een opgejaagd gevoel? En heeft u van alles geprobeerd om van deze klachten af te komen maar niets helpt? Probeer dan eens ademhalingstherapie. 

Fysiotherapeute Naomi Kuijpers is werkzaam bij Kinderfysiotherapie Heerde en gespecialiseerd in ademhalingstherapie of zoals het ook wordt genoemd, ademtherapie.

“Voor veel mensen is ademen iets vanzelfsprekends wat ze doen zonder na te denken. Een afwijkend ademhalingspatroon kan echter verstrekkende consequenties hebben en verschillende processen in het lichaam negatief beïnvloeden. Dat uit zich dan in lichamelijke klachten. Als ademhalingstherapeut help ik mensen weer bewust en correct te ademen waardoor deze klachten afnemen of overgaan. Tot nu toe haal ik goede resultaten bij hoofdpijn, duizeligheidsklachten, kortademigheid en benauwdheid, onverklaarde buikpijn, pijn op de borst, en nek- en schouderklachten. En wanneer stress een rol speelt bij een klacht is het aanleren van een ontspannend ademhalingspatroon een belangrijke voorwaarde voor de rest van de behandeling. Dat laatste is de kracht van ons centrum. Wij pakken houdings- en bewegingsklachten met verschillende specialisten uit verschillende disciplines aan. Vaak met mooie resultaten.”

Een behandeling van Kuijpers bestaat uit verschillende stappen. “Eerst breng ik met behulp van vragenlijsten in kaart of er aanleiding is om met de ademhaling aan de slag te gaan. Daarna volgt een fysiek onderzoek. Ik laat een reeks aan bewegingen uitvoeren om te beoordelen wat er gebeurt met de ademhaling als het bindweefsel dat de spieren, botten en zenuwen in ons lichaam omgeeft in bepaalde richtingen wordt bewogen. Ook kijk ik of er spierknopen aanwezig zijn in het omliggende spierweefsel. Deze kunnen de ademhaling eveneens ontregelen. Op basis van de uitkomsten van deze onderzoeken gaan we werken aan de kwaliteit van ademhalen en ontspannen, en het opheffen van mogelijke fysieke beperkingen. Dat doen we bijvoorbeeld door middel van milde behandeltechnieken en thuisoefeningen.”  

Heeft u het idee dat uw ademhaling een rol speelt bij uw klachten? Bel ons op telefoonnummer (0578) 696363 of stuur een e-mail naar [email protected]. Ademhalingstherapeute Naomi Kuijpers bespreekt tijdens een intakegesprek graag de mogelijkheden met u. Kinderfysiotherapie Heerde is normaal geopend voor individuele behandelingen en werkt volgens de richtlijnen van het RIVM.

Onze openingstijden

 • Maandag 08:00 - 16.30
 • Dinsdag 08:00 - 16.30
 • Woensdag 08:00 - 16.30
 • Donderdag 08:00 - 16.30
 • Vrijdag 08:00 - 16.30
 • Zaterdag Gesloten
 • Zondag Gesloten

Onze pluspunten

 • Multidisciplinaire aanpak
 • Ook behandeling aan huis (alleen in Gemeente Heerde)
 • Directe Toegang Ergotherapie
 • Samen kijken naar mogelijkheden!

Nieuwsbrief

Benieuwd wat er in de praktijk gebeurt en wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van ergotherapie? Regelmatig publiceert Fysio Heerde / Ergo Heerde een nieuwsbrief vol interessante weetjes.

Volg ons

"Zo lang mogelijk zelfstandig dagelijkse handelingen doen, die voor u belangrijk zijn."

- Ergotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

Gesloten

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

Scroll naar top