Nationale Sportweek van 18 t/m 27 september 2020: “Sport doet iets met je”

"Zo lang mogelijk zelfstandig dagelijkse handelingen doen, die voor u belangrijk zijn."

- Ergotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

Gesloten

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

Geriatriefysiotherapeute Merdi van Essen is één van de buurtcoaches voor de gemeente Heerde. Merdi werkt al 38 jaar in Heerde en is gespecialiseerd in ouderenproblematiek.

Merdi: “Naast ons werk in het Kinderfysiotherapie Heerde ondersteunen wij de gemeente, met name op het gebied van sport, bewegen, preventie en het stimuleren van een actieve leefstijl. De projecten die we uitvoeren doen we vaak in nauwe samenwerking met de andere buurtcoaches en medewerkers van het gezondheidscentrum en de wijk.

Wij hebben de leiding over een aantal beweeggroepen, binnen en buiten (de Beweegtuin), waarin voor lage kosten (€ 3 per keer) een beweegles wordt gegeven. De lessen zijn gericht op met elkaar bewegen, de spierkracht en mobiliteit en er is aandacht voor de valpreventie. Dit alles om zo lang mogelijk in het dagelijks leven te kunnen blijven functioneren en het valrisico zo veel mogelijk te beperken, want het is bewezen: meer bewegen is minder vallen. Verder ligt de nadruk op gezelligheid , het elkaar ontmoeten. We drinken elke les een kopje koffie en hebben 2x per jaar een gezellige middag of avond met elkaar.

De valpreventie voorlichting wordt 2 x per jaar gegeven in het voor en najaar. Deze is vrij toegankelijk voor iedereen. Let op Nieuwsblad Schaapskooi! Naast een algemene bijeenkomst kunt u zich ook inschrijven voor een valpreventiecursus. Nee, er wordt niet gevallen en wordt alleen maar aandacht aan besteed om het vallen te voorkomen.

Ook heeft u de mogelijkheid om bij ons aan te sluiten in de speciale fitness groepen voor ouderen die vrijwel elke dag plaats vinden. Als u liever zwemt kan dat ook met hydrotherapie op maandag in het Berghuizerbad onder begeleiding van fysiotherapeut Loek .In onze cursus Sportief Afslanken en Cool2Bfit project benadrukken de actieve leefstijl; dit doen we ook in nauwe samenwerking met de huisartsen en de gemeente.

Verder assisteren wij soms Ton Hulsebos (volwassen werker) en Linda Seinstra (mantelzorgconsulent) in hun activiteiten. Dit is vaak gericht op preventie, bewegen, langer thuis wonen, ontspanning, tiltechnieken, gratis adviezen, etc. Wij, als fysiotherapeuten, zien het als een taak om u te helpen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven functioneren, ook met uw eventuele beperkingen of chronische ziektes.”

Heeft u nog vragen over onze beweegactiviteiten? Neem dan gerust contact met ons op: via mail: [email protected] of tel: 0578-696363. Kijk voor meer informatie op: www.kinderfysioheerde.nl/beweeggroepen

Onze openingstijden

 • Maandag 08:00 - 16.30
 • Dinsdag 08:00 - 16.30
 • Woensdag 08:00 - 16.30
 • Donderdag 08:00 - 16.30
 • Vrijdag 08:00 - 16.30
 • Zaterdag Gesloten
 • Zondag Gesloten

Onze pluspunten

 • Multidisciplinaire aanpak
 • Ook behandeling aan huis (alleen in Gemeente Heerde)
 • Directe Toegang Ergotherapie
 • Samen kijken naar mogelijkheden!

Nieuwsbrief

Benieuwd wat er in de praktijk gebeurt en wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van ergotherapie? Regelmatig publiceert Fysio Heerde / Ergo Heerde een nieuwsbrief vol interessante weetjes.

Volg ons

"Zo lang mogelijk zelfstandig dagelijkse handelingen doen, die voor u belangrijk zijn."

- Ergotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

Gesloten

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

Scroll naar top