Herstellen is knokken

"Zo lang mogelijk zelfstandig dagelijkse handelingen doen, die voor u belangrijk zijn."

- Ergotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

08:00 - 16.30

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

“Als ik naar boven moest, telde ik de treden van de trap. Bij drie was ik doodmoe. En dan kwamen er nog negen.” Thuiszorgmedewerkster Anita Bronsink is een van de Heerdernaren die vorig jaar besmet raakte met het coronavirus. Hoewel hersteld, kampt ze nog steeds met de naweeën. “Maar ik ben op de weg terug!”

Het begon half april. “Ik kreeg van de een op de andere dag last van spierpijn, hoesten, benauwdheid en hoofdpijn. Volgens mijn huisarts was het corona. Samen met mijn man en onze twee dochters zijn we vervolgens veertien dagen in quarantaine gegaan. Bij hen vielen de klachten gelukkig mee. Mijn man is twee dagen benauwd geweest en mijn dochters waren alleen neusverkouden. Zelf had ik ook koorts en was ik vreselijk moe.” 

Na de quarantaine bleef Anita last houden van hoestbuien. “Ik heb daar medicijnen voor gehad maar niets hielp. En ik bleef vreselijk moe. Als ik thuis kwam van mijn werk ging ik eerst een poos op de bank liggen.” Het dieptepunt kwam toen ze meer last kreeg van haar longen en door duizeligheid amper nog kon lopen. “Alles draaide. Om te lopen had ik een rollator nodig. Ik kon ook niet meer autorijden. Ik was helemaal afhankelijk van anderen.”

Ze ging echter niet bij de pakken neerzitten. “Ik had gelezen over de revalidatietrajecten van Kinderfysiotherapie Heerde en hun ervaringen met mensen die corona hebben gehad. Na overleg met mijn huisarts heb ik me aangemeld. Zo kwam ik terecht bij fysiotherapeut Loek van den Berg en ergotherapeut Jelena Thissen-Roosenboom. Jelena heeft me laten zien hoe ik mijn energie over de dag verdeel, hoe ik een balans vind tussen rust en activiteiten. Onder begeleiding van Loek doe ik tweemaal in de week een mix van conditie-, kracht- en coördinatieoefeningen. Tijdens de oefeningen houdt hij me goed in de gaten en remt me af waar nodig. Ik wil nog weleens te snel.” Terugkijkend is ze blij dat ze gekozen heeft voor een revalidatietraject bij deze praktijk. “Ik moet er niet aan denken hoe ik er nu bijgelopen zou hebben als ik niet was gegaan. Ik ga nog steeds vooruit. Het gaat weliswaar langzaam maar ik ben op de weg terug. Ik raad dit iedereen aan die nog last heeft van de gevolgen van corona. Luister naar je lichaam, neem je klachten serieus en vraag deskundige hulp!” Zelf heeft ze ook veel hulp gehad van haar omgeving. “Mijn moeder komt nog tweemaal in de week mij helpen en mijn man pakt veel op. Daarnaast heb ik veel steun gehad aan mijn vriendin en haar schoonmoeder.” Ook haar werkgever Vérian is ze dankbaar: “Ze gunnen me de tijd om beter te worden.”

Foto: Anita Bronsink en fysiotherapeut Loek van den Berg

.

Onze openingstijden

 • Maandag 08:00 - 16.30
 • Dinsdag 08:00 - 16.30
 • Woensdag 08:00 - 16.30
 • Donderdag 08:00 - 16.30
 • Vrijdag 08:00 - 16.30
 • Zaterdag Gesloten
 • Zondag Gesloten

Onze pluspunten

 • Multidisciplinaire aanpak
 • Ook behandeling aan huis (alleen in Gemeente Heerde)
 • Directe Toegang Ergotherapie
 • Samen kijken naar mogelijkheden!

Nieuwsbrief

Benieuwd wat er in de praktijk gebeurt en wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van ergotherapie? Regelmatig publiceert Fysio Heerde / Ergo Heerde een nieuwsbrief vol interessante weetjes.

Volg ons

"Zo lang mogelijk zelfstandig dagelijkse handelingen doen, die voor u belangrijk zijn."

- Ergotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

08:00 - 16.30

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

Scroll naar top