Hooikoorts behandelen met medical tape

"Zo lang mogelijk zelfstandig dagelijkse handelingen doen, die voor u belangrijk zijn."

- Ergotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

08:00 - 16.30

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

Het hooikoortsseizoen is weer gestart, dit betekent voor ongeveer 4 miljoen mensen in Nederland wisselende klachten hebben. Deze klachten zijn onder andere een verstopte neus/ loopneus, niezen, jeukende ogen en benauwdheidsklachten. Dit wordt door veel mensen als erg hinderlijk ervaren. Bij Kinderfysiotherapie Heerde behandelen we deze klachten sinds enkele jaren met behulp van een zeer effectieve tapetechniek.

Veel mensen vragen zich af hoe dit werkt, de tape heeft een kalmerende werking op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Het uitgangspunt van de elastische tape methode is dat via een externe huidprikkeling reflectoir invloed kan worden uitgeoefend op de bij het innervatiegebied behorende weefselstructuren van ruggenmergsegmenten. De speciale tape stimuleert huidsensoren, die op hun beurt het neurogene stelsel in het lichaam prikkelen. Hierdoor zorgt dit voor minder allergische symptomen.84% van de mensen die getaped zijn ervaren een duidelijke vermindering van de klachten.
De tape wordt aangebracht op de bovenrug en indien dit niet voldoende werkt, zal aan de voorzijde ook een tape aangelegd worden. De tape kan ongeveer een week blijven zitten. Met de tape heeft U geen beperkingen en kunt U gewoon douchen en zwemmen.

Curetape dient door uzelf te worden aangeschaft en is verkrijgbaar in onze praktijk en via onze webshop. De tape kost € 12,50 per rol en u heeft de keuze uit verschillende kleuren/prints. Heeft u interesse of wilt u aanvullende informatie neem dan vrijblijvend contact met ons op via tel: 0578-696363 of mail [email protected]. Klik hier voor meer informatie

Onze openingstijden

 • Maandag 08:00 - 16.30
 • Dinsdag 08:00 - 16.30
 • Woensdag 08:00 - 16.30
 • Donderdag 08:00 - 16.30
 • Vrijdag 08:00 - 16.30
 • Zaterdag Gesloten
 • Zondag Gesloten

Onze pluspunten

 • Multidisciplinaire aanpak
 • Ook behandeling aan huis (alleen in Gemeente Heerde)
 • Directe Toegang Ergotherapie
 • Samen kijken naar mogelijkheden!

Nieuwsbrief

Benieuwd wat er in de praktijk gebeurt en wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van ergotherapie? Regelmatig publiceert Fysio Heerde / Ergo Heerde een nieuwsbrief vol interessante weetjes.

Volg ons

"Zo lang mogelijk zelfstandig dagelijkse handelingen doen, die voor u belangrijk zijn."

- Ergotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

08:00 - 16.30

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

Scroll naar top